Fra Dreslette Kirkegård er der en storslået udsigt over det bakkede sydvestfynske landskab og den rødkalkede kirke med usædvanligt tårn, der også er sømærke. På kirkegården findes en mindesøjle for Niels Rybergs hustru, Margrethe Dorothea Otte, udformet i 1785 af billedhuggeren Johannes Wiedewelt, og en urneafdeling med skulptur af Erik Brandt.
.

I Assens har den gamle kirkegård fra 1810 sandstensstøtter for faldne i de slesvigske krige. De ret få gravsteder ligger spredt i græsrum, som er opdelt af trærækker. I østsiden findes en mosaisk afdeling. Den nye kirkegård fra 1885, som blev udvidet med urneafdelinger i 1943, har kapel, gravområde for gravene med Commonwealth War Graves Commission fra 2. Verdenskrig og græsflader med få gravsteder.

Kommunen har ca. 30 landsbykirkegårde, hvoraf de fleste har omgivelsesfredninger, og en del ligger op til store præstegårdshaver, bl.a. Ørsted og Vissenbjerg Kirkegårde. Vissenbjerg Kirkegård er varieret og planterig og rummer både en traditionel del og en mere skovagtig del med store stedsegrønne områder. Mange har smukt klippede hække, stynede eller fritvoksende træer, omgivende stendiger og mure, bl.a. Flemløse, Kerte, Skydebjerg, Søby, Turup og Vedtofte Kirkegårde.

Helnæs Kirkegård er et lille, afrundet anlæg, afgrænset af syrenhegn på stendiger og med en smal adgangsvej med lindeallé. Helt lille og fortættet er Bågø Kirkegård.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Assens Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Kirkegårde