Knud Rasmussen tog selv initiativ til at få bygget et arbejdshus i bakkerne over Hundested. Huset ligger på Nordkyststien, der går fra Hundested til Helsingør, og omkring huset har det åbne landskab overtaget havens funktion. I baggrunden ses Spodsbjerg Fyr.
.

Polarforskeren Knud Rasmussens (1879‑1933) arbejdshus blev opført i 1917 efter tegninger af Helge Bojsen-Møller. Huset er opført i engelsk cottage-stil og ligger på en stor grund ved Spodsbjerg Fyr med udsigt over Kattegat. På grunden står en varde til minde om Knud Rasmussen, opført af sten hentet fra forskellige lokaliteter i Grønland og fra stranden ved Hundested.

I huset planlagde Knud Rasmussen sine ekspeditioner og mødte venner, forfattere og kollegaer. Her arbejdede han desuden med sine mange manuskripter.

Huset har fungeret som museum siden 1939, hvor det blev overdraget til offentligheden af hans enke, Dagmar. En voldsom brand hærgede dele af huset i 2011, og stedet gennemgik året efter en omfattende restaurering, hvorunder det er bragt tættere på det udtryk, det havde, mens Knud Rasmussen levede der.

Videre læsning

Læs mere om Kulturhistoriske museer og kulturarv i Halsnæs Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Kulturhistoriske museer og kulturarv

Eksterne links