Der tages afsæt til mere bevægelse og liv på den nyrenoverede plads på KulturØen i Middelfart, der åbnede i 2019 og er designet af arkitektfirmaet EFFEKT. Pladsen skal klimasikre KulturØen og forbinde kulturhuset med det nye rådhus og butikscenter Nytorv i bymidten. Den nye plads trækker café- og kulturliv ud på pladsen med faciliteter til udendørskoncerter og filmfremvisninger.
.
KulturØen i NyHavn i Middelfart er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects og indviet i 2005. I baggrunden ses Middelfart Sparekasses hovedsæde, der er tegnet af 3XN og indviet i 2010.
.

Middelfarts kulturcenter KulturØen, indviet i 2005, er planlagt med inspiration fra Operahuset i Sydney som et vartegn for byen på en kunstig anlagt halvø ud fra den nedlagte erhvervshavn ved Middelfarts bymidte. Den skulpturelle zinkbeklædte bygning med den høje glasfoyer er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects.

Det var den faldende erhvervsaktivitet på havnen, et ønske om at tiltrække turister samt manglende plads på det daværende bibliotek, der dannede basis for planen om et kulturcenter, som kombinerede bibliotek og erhvervslejemål med en privatejet lystbådehavn rundt om halvøen. Finansieringen var et samarbejde mellem kommunen, som ejer bibliotekslokalerne, og Middelfart Sparekasse og Brugsforeningen for Middelfart og Omegn, som ejer og udlejer biografsale, turistkontor, café, restaurant m.m. igennem selskabet Kulturøen A/S. Bibliotekets store multisal, Middelfartsalen, med plads til 186 gæster har trukket store teaterforestillinger, foredrag og koncerter til byen. I 2016 blev bl.a. den store foyer nyindrettet af Rosan Bosch Studio.

Videre læsning

Læs mere om Middelfart

Læs videre om

Se alle artikler om By- og landskabsarkitektur