I vinterhalvåret rykker Forstadsmuseets mobile museum tre gange om måneden ud til Brøndby Kommunes kulturhuse og biblioteker. Hver gang er der en ny lille temaudstilling med om det gamle Brøndby. Her er Det Mobile Museum på besøg i Kulturhuset Brønden i Brøndby Strand med en udstilling om de mange småhandlende, der var i området, før indkøbscentrene blev bygget.
.

Forstadsmuseet (grundlagt 2011) er Brøndby og Hvidovre Kommuners kulturhistoriske museum med særligt fokus på forstadens kulturarv. Museets formidling af Brøndby Kommunes historie går fra svenskekrigene i 1600-tallet til sommerhuslivet i mellemkrigstiden og efterkrigstidens velfærdsbyggerier. Museet har ikke udstillingslokaler, men fortæller historien i byens rum med fortovsklistermærker, foredrag, rundvisninger og undervisning samt mobile og digitale udstillingsenheder. Museet rummer desuden lokalarkiv for både Brøndby og Hvidovre Kommuner. Museet er ikke statsanerkendt, og derfor er det ligesom i flere andre forstadskommuner Kroppedal Museum i Høje-Taastrup Kommune, der har det arkæologiske ansvar i kommunen.

I Brøndbyøster ligger Ditlevs Gamle Købmandsbutik. Siden 1990’erne har frivillige drevet købmandsbutikken som et levende museum.

I Idrættens Hus har Danmarks Idrætsforbund siden 2014 haft DIF Museum med udstillinger og arkiv. Samlingen dækker dansk idrætskulturarv siden 1800-tallet og benyttes til forskning og udstillinger. Museet er primært drevet af frivillige.

I Brøndby Kommune ligger desuden Middelalderlandsbyen.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Brøndby Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Kulturhistoriske museer og kulturarv