Kultur- og teaterlivet udgør en stor del af Frederiksberg Kommunes kulturarv. Alhambra – Museet for Humor og Satire ligger ved Frederiksberg Runddel, hvor også Storm P. Museet fra 1977 ligger. Det er museum for tegneren Storm P. (Robert Storm Petersen) og har desuden fokus på kunst og satire.

I 2013 blev Bakkehusmuseet, Storm P. Museet og Alhambra – Museet for Humor og Satire statsanerkendt under den samlede organisation Frederiksbergmuseerne, der også omfatter udstillingsstederne Cisternerne og Møstings Hus. Frederiksbergmuseerne er en selvejende institution med status af kombineret kunst- og kulturhistorisk museum. Arkæologiske opgaver i Frederiksberg Kommune varetages af Københavns Museum.

Musikmuseet, der er en del af Nationalmuseet, ligger på Rosenørns Allé i det tidligere Radiohus.

Frederiksberg Stadsarkiv blev oprettet i 1953 og fungerer som både kommunearkiv og lokalhistorisk arkiv. Det rummer arkivalier, tegninger, fotos mv. tilbage til 1765 for sognekommunale forhold og fra oprettelsen af Frederiksberg som selvstændig kommune i 1858.

Den romantiske have Frederiksberg Have er en del af kommunens kulturarv og danner ramme om mange borgeres fritidsliv. Zoologisk Have fra 1859 er bl.a. kendt for sin bygningskulturarv med bidrag af kendte arkitekter. Sammen med Frits Schlegel tegnede Edvard Thomsen bl.a. abehuset (indviet 1928), og britiske Norman Foster stod bag et nyt elefanthus og -anlæg i 2008, som også åbnede for indkig fra Frederiksberg Have.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Frederiksberg Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Kulturhistoriske museer og kulturarv