Busser og sporvogne er en del af Sporvejsmuseet Skjoldenæsholms ca. 100 køretøjer, hvoraf flere er i drift. Den røde vogn med skiltet til Fruens Bøge tv. kørte i Odense 1911-13. I midten ses en prøvevogn, der lagde grunden til en leverance på 100 vogne til København 1960-62 af vogntypen kaldet frk. Düsseldorf; de kom langt senere til at køre i Alexandria i Egypten. Til højre holder en scrapvogn produceret under og lige efter 2. Verdenskrig.
.

I 1980 dannedes en Museumsforening i Ringsted, der i samarbejde med kommunen og støttet som et beskæftigelsesprojekt udviklede sig til Ringsted Museum, som dengang primært indsamlede landbrugsgenstande og blev statsanerkendt i 1990. I 1993 flyttede museet til lokaler på Køgevej og indledte et samarbejde med Ringsted Vandmølle. I 1997 flyttede Radiohistorisk Forening, der i dag har til huse i Sct. Hansgade, ind i lokaler på museet. Ringsted Museum og Ringsted Midtsjællandske Arkiv fusionerede i 2005 under navnet Historiens Hus – Ringsted Museum og Arkiv, der samtidig blev en kommunal institution. Lokalarkivet i Ringsted har siden 1959 indsamlet og formidlet lokalhistorie knyttet til Ringsted. I 2013 indgik Ringsted Museum og Arkiv i en fusion, hvor fem museer gik sammen og blev til Museum Vestsjælland.

I kommunen findes også Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, som drives af Sporvejshistorisk Selskab, etableret i 1965. Museet blev indviet i 1978 og omfatter bl.a. ca. 100 køretøjer.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Ringsted Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Kulturhistoriske museer og kulturarv