2689 oversigt. Set fra NNØ.
.
2691 oversigt. Set fra SØ.
.

Faktaboks

Kommune
Næstved Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
392731
Sted- og lokalitetsnummer
050211-42
Anlæg
Kunstigt anlæg, Nyere tid (dateret 1661 e.Kr. - 2018 e.Kr.)

Undersøgelseshistorie

1948
Museal rekognoscering - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidI parken til gaarden Bredeshave ligger en jordhøj, som muligvis kan være en oldtidshøj. Højen ligger paa fladt terræn og paa den vokser et stort og gammelt egetræ, der sandsynligvis er ældre en gaarden og parken. Højen kan altsaa formentlig ikke være nogen kunstig havehøj.
2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterAfventer tekst og oplysninger om fredning
2016
Museal besigtigelse - Museum SydøstdanmarkRundhøj. 12 m diameter og 1,1 m høj. Affladet top og udflydende højfod. Uvis datering. Beliggende ca 130 VSV fra hovedbygning i sydvestligt hjørne af parkanlæg til gården Bredeshave.
2016
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Museerne.dk
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museerne.dk.

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links