Isefjordværket (Kyndbyværket) i 1940 med den 60 m høje skorsten og kedelhus med buet tagkonstruktion, der ligesom resten af værkets første bygninger blev opført i jernbeton. I årene 1974‑85 var der forbud mod bebyggelse i en radius af 10 km fra Kyndby, der var udpeget som en mulig lokalitet for et kommende atomkraftværk.
.

Elektricitetsværket Kyndbyværket, som ligger ved Isefjord sydvest for Jægerspris, blev anlagt 1937‑40 under navnet Isefjordværket. Værket var Danmarks første landsdelsværk og blev bygget ved et samarbejde mellem NESA, Nordvestsjællands Elektricitetsværk (NVE) og Frederiksberg Kommunes Elektricitetsforsyning. Til at begynde med havde Kyndbyværket – som det kom til at hedde fra 1942 – en kapacitet på 2 × 30 MW og blev fyret med kulstøv. Værket blev udvidet flere gange, og efter en udvidelse 1973‑76 var det frem til 1981 Danmarks største kraftværk med en kapacitet på 940 MW. I dag har værket en kapacitet på 740 MW og fyres med olie og naturgas. Værket er siden 2006 ejet af DONG Energy (fra 2017: Ørsted A/S) og fungerer kun som nød- og spidsbelastningsværk. Kyndbyværket kan som det eneste kraftværk i Danmark starte produktionsanlæggene på Sjælland fra et helt strømløst højspændingsnet.

Nær Isefjord ligger det store elektricitetsværk Kyndbyværket, der gik i drift i 1940. De første år havde værket tre kulfyrede blokke. Kyndbyværket er blevet udbygget og moderniseret flere gange, og siden 2008 er der kun blevet fyret med letolie.

.

Videre læsning

Læs mere om Transport, forsyning samt bygge og anlæg i Frederikssund Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked