Den bynære campingplads Mariager Camping ligger ud til fjorden øst for lystbådehavnen. Allerede i begyndelsen af 1900-tallet kom turister til Mariager, og ligesom i dag blev de tiltrukket af den idylliske by med stokroser og beliggenheden ud til fjorden.
.

I 1800-tallets slutning drog borgerskabet i hobetal til den jyske vestkyst for at nyde den friske havluft og dyrke sundheden. Også Kattegatkysten blev et yndet turistmål. I 1890’erne udviklede Als Kro sig til et badehotel, der tiltrak turister fra især København. De kom sejlende til Als Odde med »Københavnerdamperen« og blev hentet af badehotellets kusk. På badehotellet kunne turisterne lade sig underholde med koncerter, roture i den lokale branddam »Flouen«, tennis i Havbakkerne og havbade fra en badebro med omklædningshuse.

Også langs fjorden fik turismen større og større betydning. I Hobro blev der stiftet en turistforening i 1897 og i Hadsund i 1927. Turisterne søgte til Hadsund pga. naturen – fjorden og den smukke bøgeskov. De kom med de såkaldte billigtog fra Randers og Aalborg eller med fjorddamper fra Hobro og slog sig ned ved byens to skovpavilloner, hvor der var udskænkning og dans. På Afholdshotellet på Torvet i Hadsund kunne man underholde sig med keglebane og selvspillende klaver.

Mariager blev allerede i begyndelsen af 1900-tallet kendt som »Rosernes By«, og den tiltrak med sit bindingsværk og brosten mange fremmede. I dag er Mariager, der har status som cittaslow-by, ubetinget områdets vigtigste turistby. For den øvrige del af kommunen har turismen imidlertid skiftet karakter. I Øster Hurup og Helberskov opstod i 1960’erne og 1970’erne meget store sommerhusområder. I alt er der i dag ca. 3.100 sommerhuse i kommunen, ligesom der er campingpladser såvel ved Øster Hurup og Als som ved fjorden. I det seneste tiår er antallet af lystbådehavne også steget markant.

Videre læsning

Læs mere om Traditioner og fortællinger i Mariagerfjord Kommune

Læs også om