Saltsydning hos Læsø Saltsyderi efter middelalderlige principper. Det store overfladeareal i de 1 x 2 m store saltpander sikrer en høj fordampning. Det hypersaline grundvand skal varmes langsomt op og derefter holdes på en temperatur mellem 80 °C og 85 °C. Saltet fjernes, efterhånden som det udkrystalliseres, hvorefter nyt vand tilføres.
.

I 1991 tog lærer Poul Christensen initiativ til at indlede en saltproduktion i samarbejde med Læsø Produktionsskole. Der blev bygget et saltsyderi nord for Kringelrøn med navnet Læsø Saltsyderi, og både byggeriet og sydningen skulle være som i middelalderen og på en gang kombinere forskning og turistattraktion. Læsø Saltsyderi blev både forretnings- og formidlingsmæssigt en succes, og produktionen blev skilt ud fra skolen som en selvejende fond. Læsø Saltsyderi omsætter for 7-9 mio. kr. om året (2016) og har ca. 10 fuldtidsansatte og yderligere 6-7 medarbejdere i sommersæsonen. I 2008 blev saltaktiviteterne udvidet med et kurbad, Læsø Kur, der anvender restlagen fra saltsyderiet.

Af øvrige sideprodukter kan nævnes virksomhederne Læsø Saltcare og Morgenfruerne på Læsø, der anvender salt fra syderiet til deres skønhedsprodukter.

Videre læsning

Læs mere om Erhverv og arbejdsmarked i Læsø Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked