Kuplen tæt på vandet, vandlandet Aquadome, er Lalandias vartegn, der her ses omgivet af andre fællesaktiviteter og mod venstre en stor parkeringsplads. Forrest i billedet ses et sommerhusområde, hvor de fleste huse udlejes gennem Lalandia.
.

Lalandia er blandt kommunens store private arbejdspladser og samtidig det største turistmål.

Centralt er det indendørs aktivitetscenter Aquadome, der har et stort vandland som omdrejningspunkt. Der er også en række indendørs sportsfaciliteter, et fitnesscenter og et indendørs legeland. Hertil kommer legepladser, biograf, restauranter, caféer, butikker mv.

I området tæt ved Lalandia ligger omkring 700 sommerhuse, der primært er privatejede og udlejes via Lalandia med adgang til Aquadome inkluderet i prisen.

Vandlandet åbnede i 1988. Siden 2004 har Lalandia været ejet af PARKEN Sport og Entertainment A/S, der også ejer fodboldklubben FCK. Selskabet har brugt samme koncept til i 2009 at åbne Lalandia i Billund, og i 2022 er det planen at åbne Lalandia Søndervig på den jyske vestkyst.

Aquadome i Lalandia i Rødby er sammen med Knuthenborg Safaripark de besøgsmål på Lolland-Falster, der har topplaceringer på Visit Denmarks årlige liste over Danmarks største turistattraktioner. I 2019 havde Aquadome 548.000 besøgende og var dermed nr. 12 på den nationale liste. I 2020 betød restriktionerne under coronapandemien, at besøgstallet faldt til 310.000.

Omregnet til fuldtidsjobs var der i 2020 ca. 170 ansatte i Lalandia i Rødby, men det var noget færre end normalt pga. perioderne med coronarestriktioner. Hertil kommer yderligere afledt beskæftigelse i serviceringen af hele centeret og de mange besøgende.

Videre læsning

Læs mere om Erhverv og arbejdsmarked i Lolland Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked