Langå Vandtårn tilhører de jysk-fynske typetårne. Det runde murede tårn er opført i røde sten og har en tolvkantet rødmalet cisterne. Vandtårnene udnytter tyngdekraften til at skabe et tryk i systemet ved vandforsyning.
.

Langå Skole, et af de større bygningsværker i byen, blev bygget i 1914. Skolen blev nedlagt i 1970 og erstattet af en ny Langå Skole på Vennevej. Samme år etableredes Langå Kommune, og forvaltningen rykkede ind i den gamle skolebygning. Efter kommunens nedlæggelse i 2006 blev bygningen indrettet som kulturhus med bibliotek, Langå Lokalhistoriske Arkiv, museum, aktivitetshus m.m.

En række af byens bevaringsværdige bygningskulturmiljøer er relateret til byens infrastruktur; blandt disse den kendte og ganske bemærkelsesværdige stationsbygning fra ca. 1960, vandtårnet, remisen og Amtmand Hoppes Bro.

I perioden efter 1860’erne blev der bygget flere broer over Gudenåen: jernbanebroen i 1862 og Danmarks ældst bevarede jernbetonbro, Amtmand Hoppes Bro, bygget som vejbro og indviet i 1905.

Videre læsning

Læs mere om Langå

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om By- og landskabsarkitektur

Eksterne links