Jysk Sengetøjslager (i dag: JYSK) åbnede sin første butik på Silkeborgvej i Aarhus i 1979. Forretningskonceptet blev med det samme meget populært, og kæden bredte sig til resten af landet. Den oprindelige butik på Silkeborgvej er blevet udvidet til et varehus.
.

Lars Larsen er formentlig Danmarks bedst kendte købmand, efter at han i mange år brugte sig selv i tv-reklamer for Jysk Sengetøjslager – fra 2001 kaldet JYSK. Han skabte på få årtier en af Danmarks største og mest internationale detailhandelskæder.

Ved hans død i 2019 var sønnen, den 47-årige Jacob Brunsborg, netop blevet formand for den familieejede virksomhed. En fond oprettet til formålet ejer en mindre aktieandel, men med en bestemmende indflydelse for at forebygge, at fremtidige uenigheder i familien kan påvirke driften af virksomheden.

Det hele begyndte i Aarhus i 1979 med en enkelt butik, og Aarhus er stadig hovedsæde for Lars Larsen Group, der omfatter en række virksomheder inden for detailhandel, hoteller og restauranter. Den mest kendte og den allerstørste er JYSK, der forhandler boligudstyr og boligtekstiler gennem 2.800 butikker i 52 lande og beskæftiger ca. 23.000 medarbejdere. Af Lars Larsen Groups samlede omsætning i 2018 på ca. 31 mia. kr. tegner JYSK Gruppen sig for 26,6 mia. kr. Samtidig med at JYSK ekspanderede kraftigt internationalt, bevægede Lars Larsen sig ind i investeringer i andre kæder. I år 2000 opkøbtes aktiemajoriteten i designboligkæden Bolia.com, i 2013 boligkæderne ILVA og IDEmøbler og i 2014 SengeSpecialisten. Samtidig har Lars Larsen Group investeret i en række andre mindre områder inden for bl.a. møbelfabrikation, hoteller, restaurationskæden Letz Sushi samt Himmerland Golf & Spa Resort.

Videre læsning

Læs mere om Handel, service og oplevelseserhverv i Aarhus Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked