Den danske bygge- og anlægskoncern MTH GROUP har sit hovedkvarter i Mørkhøj i Gladsaxe Kommune. Det er samtidig hovedkvarter for MT Højgaard A/S, det ene af de syv selskaber i MTH GROUP.

MTH GROUP hører til blandt de førende entreprenørvirksomheder i Norden med ca. 4.000 medarbejdere, hvoraf omkring 700 arbejder i hovedkvarteret i Gladsaxe Kommune (2017). MTH GROUP består af virksomhederne MT Højgaard, Enemærke & Petersen, Lindpro, Scandi Byg og Ajos samt de delejede virksomheder Greenland Contractors og Seth. Gruppen beskæftiger sig med næsten alt inden for bygge og anlæg samt vedligeholdelse.

MT Højgaard A/S er resultatet af en fusion i 2001 mellem de to entreprenørvirksomheder Højgaard & Schultz A/S og Monberg & Thorsen A/S. Begge virksomheder har spillet en stor rolle i udbygningen af den moderne danske infrastruktur, boliger og erhvervsejendomme. De har været involveret i at bygge de faste forbindelser over Lillebælt, Storebælt og Øresund, opført en række butikscentre og motorvejsbroer og senest etableret fundamenter for vindmølleparker til vands langs Danmarks og Englands kyster. Virksomhedens historie går tilbage til 1918, da Sven Schultz og Knud Højgaard etablerede entreprenørvirksomheden Højgaard & Schultz. Året efter grundlagde Axel Monberg og Ejnar Thorsen entreprenørvirksomheden Monberg & Thorsen.

Videre læsning

Læs mere om transport, forsyning samt bygge og anlæg i Gladsaxe Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked