Marius Pedersen stående foran sin hjemmebyggede vejtromle ved sit hjem i Ferritslev i 1925; samme år, som han grundlagde entreprenørvirksomheden Marius Pedersen A/S, der vedligeholdt de fynske veje. Den stigende motorisering gjorde vedligeholdelse af vejnettet til en god forretning, og det forstod den innovative Marius Pedersen at udnytte. I løbet af få år voksede virksomheden, og han udviklede selv flere nye vejmaskiner.
.

I den nordøstlige del af Faaborg-Midtfyn Kommune har en af Fyns største virksomheder, Marius Pedersen, sit hovedkvarter i Ferritslev. Marius Pedersen grundlagde virksomheden i 1925 som en entreprenørforretning, der reparerede fynske veje. I løbet af 1970’erne gik virksomheden ind i affaldshåndtering, herunder drift af lossepladser og sortering af affald til genanvendelse. Samlet er Marius Pedersen Holding A/S blevet en af Danmarks største virksomheder inden for affaldshåndtering og samtidig en international virksomhed med datterselskaber i Tjekkiet og Slovakiet.

I 2019 beskæftigede koncernen i alt ca. 4.800 medarbejdere og omsatte for ca. 3 mia. kr. Marius Pedersen har afdelinger rundtom i landet. I hovedkvarteret i Ferritslev er der omkring 150 ansatte. Virksomheden er ejet af Entreprenør Marius Pedersens Fond.

Videre læsning

Læs mere om Erhverv og arbejdsmarked i Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked