På Marjattas fire voksencentre er der plads til omkring 100 beboere. Mange af beboerne bruger en del af deres hverdag på stedets værksteder, i landbruget, i gartneriet og i gårdbutikken, hvorfra der bl.a. sælges økologiske og biodynamiske grøntsager.
.

Marjatta er en stor selvejende institution for udviklingshæmmede, der blev grundlagt i 1953 på initiativ af en gruppe forældre. Den er baseret på Rudolf Steiners principper og har tilbud til både børn, unge og voksne. Mange af de udviklingshæmmede begynder på skolehjemmet og bor på Marjatta en stor del af deres liv.

Skolehjemmet, der ligger ud til Præstø Fjord, har skoletilbud til børn i grundskolealderen, mens der til de unge er tilbud i form af særligt tilrettelagt undervisningsforløb (STU). To af i alt fire voksencentre ligger i Næstved Kommune, det ene i Tappernøje og det andet i Næstelsø lidt uden for Næstved. Hertil kommer et voksencenter, der ligger i Faxe Kommune, men fortsat tæt ved Præstø Fjord. Endelig er der et voksencenter ved Store Heddinge i Stevns Kommune.

I Tappernøje, som nabo til dagskolen, ligger Marjattas uddannelses- og kulturcenter, der er indrettet i den tidligere herregård Bredeshave. Blandt de mange tilbud er en fireårig deltidsuddannelse i pædagogik. Den selvejende institution Marjatta drives af Driftsfonden Marjatta, som har driftsoverenskomst med Region Sjælland. Taksterne aftales med de kommuner, der bruger tilbuddene. Samlet har Marjatta omkring 500 ansatte på hel- eller deltid.

Videre læsning

Læs mere om Uddannelse, sundhed og omsorg i Næstved Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Uddannelse, sundhed og omsorg