Der skal to lokalredaktioner til at dække den store Faaborg-Midtfyn Kommune. Fyns Amts Avis har således kontorer i både Faaborg og Ringe, hvor også kommunens to ugeaviser redigeres. De er alle ejet af Jysk Fynske Medier.

Ugeavisen Faaborg uddeles hver onsdag- torsdag til alle husstande i Faaborg og Broby samt dele af Ringe. Samtidig uddeles den i Haarby i Assens Kommune og i Vester Skerninge i Svendborg Kommune.

Midtfynsposten udkommer onsdag og omdeles længere mod nord i kommunen i bl.a. Allested-Vejle, Nørre Broby, Brobyværk, Ferritslev, Nørre Søby, Ringe, Ryslinge og Årslev.

Faaborg-ugeavisen er fra 1951, hvor ledelsen på det daværende dagblad Faaborg Avis ville styrke økonomien med et ugentligt annonceblad til omegnen af byen. Oprindelig var titlen Torsdagsavisen, men ved en sammenlægning i 1990 med Lokalavisen Sydfyn opstod navnet Ugeavisen Faaborg. Da Lokalavisens ejer, Fyns Amts Avis, i 2006 fusionerede med den tidligere konkurrent Fyens Stiftstidende, opslugte Lokalavisen dennes ugeavis Faaborg Posten fra 2003. Redaktionen i Faaborg er identisk med lokalredaktionen for Fyns Amts Avis. Læsertallet er 13.000 (2019‑20).

Midtfynsposten er en fortsættelse af Midtfyns Dagblad fra 1911. Da ejeren af Fyns Tidende i 1969 fusionerede med Fyens Stiftstidende, skiftede navnet til det nuværende. Redaktionen i Ringe er også lokalredaktion for Fyns Amts Avis. Læsertallet er 16.000 (2019‑20).

Faaborg Avis fra 1855 overlevede ikke trods den øgede indkomst fra ugeavisen. Avisen blev i 1962 en del af Fyns Amts Avis, og titlen forsvandt i 1980. 1970‑71 blev avisen landskendt, da den i en række artikler afslørede, at bl.a. byens slagteri sendte urenset spildevand ud i Faaborg Fjord. Det førte til fyring af redaktøren, Flemming Seiersen, som derpå skrev en bog om sagen, Magtspillet i provinsbyen (1973). Faaborg-Midtfyn Kommune dækkes også af de regionale stationer DR Fyn og TV 2 Fyn fra redaktionerne i Odense.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Medier