Frederikshavn Kommune dækkes af en række lokale aviser, radio- og tv-stationer samt netmedier, som har hele Nordjylland som interessefelt, bl.a. NORDJYSKE Stiftstidende, som har lokalredaktion i Frederikshavn. Inden for kommunegrænsen udgiver NORDJYSKE Medier desuden de lokale ugeaviser Skagen Onsdag, Sæby Folkeblad og Lokalavisen Frederikshavn.

Blandt øvrige lokale medier med hjemsted i kommunen kan nævnes e-avisen Kanal Frederikshavn, Frederikshavn Lokalradio og Tiger FM / Skagen Nærradio. Lokalavisen Frederikshavn udkommer hver tirsdag/onsdag i et husstandsomdelt oplag på ca. 20.500 samt som e-avis. Skagen Onsdag udkommer i et oplag på op til 10.000 eksemplarer i Skagen og Ålbæk samt som e-avis, mens Sæby Folkeblad bliver trykt i 11.000 eksemplarer og udkommer som e-avis.

Kanal Frederikshavn

Kanal Frederikshavn er en e-avis for Frederikshavn Kommune; den har eksisteret siden 2009 og bringer lokale nyheder og debatstof på kanalfrederikshavn.dk. Netavisen står centralt i den lokale debat og har ca. 6.000 daglige brugere og godt otte mio. årlige sidevisninger. Den er privatejet og finansieres gennem annonceindtægter. Redaktionen består af en chefredaktør og tre redaktionelle medarbejdere. Den opdateres flere gange dagligt.

Tiger FM

Tiger FM / Skagen Nærradio er både Danmarks nordligste radiostation og en af landets ældste uafhængige lokalradiostationer, grundlagt i 1987. Radioen drives af frivillig arbejdskraft. Flere af programmerne er baseret på musikønsker fra lytterne, hvilket ikke mindst er værdsat på mange arbejdspladser i området. Desuden sendes lokale meddelelser fra institutioner og virksomheder. Indtægterne kommer fra reklamer og fra foreningen Skagen Nærradios Venner. Radiostationen kan høres på FM-båndet i hele Skagen- og Ålbækområdet samt på nettet på tigerfm.dk.

Frederikshavn Lokalradio

Frederikshavn Lokalradio er en public access-radio, dvs. en radio, som stiller sendetid til rådighed for folk med »noget på hjerte«. Hver uge sender den minimum 15 timers musikradio samt mindst et par timer med lokal information vedrørende kommunen, fx transmissioner direkte fra byrådsmøderne i Frederikshavn Kommune. Stationen kan høres på FM-båndet og på frederikshavnlokalradio.dk.

Videre læsning

Læs mere om Kultur i Frederikshavn Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Medier