Hvidovre Avis blev skabt i 1926 og har været med, siden kommunens forvandling fra landkommune til forstad begyndte. Dengang hed ejeren og chefredaktøren Niels Madsen. Det gør han også i 2018. Niels Erik Madsen, der er søn af grundlæggeren, har været chefredaktør siden 1962, mens stifterens børnebørn Kim Garde Madsen og Maibritt Garde er hhv. adm. direktør og bladchef. Fjerde generation på avisen er repræsenteret ved en DTP-medarbejder og en videoreporter.

I et portræt i 2014 gik Niels Erik Madsen op mod den omfattende konsolidering i lokalavisbranchen: »En lokalavis skal styres lokalt. Medarbejderne skal være interesserede og meget engagerede i det lokale. Derfor går det ikke med de store koncerner, så mit svar har altid været: Avisen er ikke til salg«.

Med et oplag på 23.171 (2017/18) når avisen ud til alle husstande i kommunen.

Fra januar 2012 til juni 2018 udkom også Hvidovre Avis Weekend i et samarbejde med Politikens Lokalaviser.

Søndagsavisen Vestegnen med redaktion i Taastrup udkommer fredag i Hvidovre som i de øvrige kommuner på Vestegnen. Det samlede oplag er 123.815 (2017/18).

Hvidovre NærRadiohar sendt siden maj 1983, da monopolet på radioområdet blev lempet. Den er baseret på frivillig arbejdskraft.

De elektroniske regionale medier i Hvidovre er TV 2 Lorry og DR P4 København.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Hvidovre Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Medier