Lokalavisen Nyborg er stedet, hvor nyborgenserne finder de lokale tilbud og nyheder. Den er en fortsættelse af Nyborgbladet, der blev etableret i 1949, og læsertallet ligger på 18.000 (2019‑20); udgiveren er Jysk Fynske Medier.

Nyborg er historisk en socialdemokratisk by. Kommunen fik sin første socialdemokratiske borgmester så tidligt som i 1918. Allerede da var Nyborg Social-Demokrat fra 1901 byens førende dagblad. Det var industriarbejdspladserne og ikke mindst de mange beskæftigede på DSB-overfarten mellem Nyborg og Korsør, der gav avisen den for en socialdemokratisk lokalavis sjældne status at være størst. Den lokale Venstreavis Nyborg Avis fra 1851 stod svagere, fordi Venstrefolkene uden for byen foretrak de to Odenseaviser, morgenavisen Fyns Tidende og eftermiddagsavisen Fyens Stiftstidende.

Nyborg Social-Demokrat var en aflægger af Fyns Social-Demokrat indtil 1962. Denne avis indgik fra 1964 i Fynsk Aktuelt, der som de fleste lokaludgaver af A-pressen lukkede i 1971. Da havde Fyns Amts Avis i Svendborg opkøbt Nyborg Avis som en del af sin ekspansion nordpå. Nyborg Kommune dækkes nu af Fyns Stiftstidende. De regionale tvstationer DR Fyn og TV 2 Fyn dækker fra Odense.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Nyborg Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Medier