Da regentparret d. 1. september 2015 besøgte Syddjurs Kommune, mødte de et stærkt opbud af journalister og fotografer: Adresseavisen Syddjurs sendte to journalister og en fotograf, Århus Stiftstidende og Ebeltoft Folketidende havde én mand på opgaven, TV2 ØSTJYLLAND mødte med to TVhold, og BILLED-BLADET var naturligvis på plads.

Men en helt ny medieaktør viste sig også: To faste medarbejdere i Syddjurs Kommune og to freelancefotografer dækkede begivenheden på de kommunale hjemmesider syddjurs.dk og regentparretsyddjurs.dk samt på de sociale medier Facebook og Instagram.

Syddjurs.dk var som andre kommunale hjemmesider fyldt med servicestof, offentlige bekendtgørelser og regulære nyheder, ofte hentet fra pressemeddelelser, hvor kommunen blev omtalt positivt, og fra de politiske dagsordener – og et regentbesøg skulle også dækkes, mente kommunen. Dét var nyt, og det fik brancheforeningen Danske Medier til at klage over konkurrenceforvridende, kommunal virksomhed i forhold til de private medier. Kommunen afviste kritikken. Det var blot reklame for kommunen, lød svaret. Siden har mange af landets øvrige kommuner valgt at følge Syddjurs’ mediestrategi.

I Syddjurs er det ældste medie Adresseavisen Kaløvig i Kolind fra 1898. Titlen bruges dog kun på nettet i dag, mens Adresseavisen Syddjurs i Ebeltoft også kommer på print i et ugentligt oplag på 23.599 (2016). Begge ejes af Politikens Lokalaviser.

Ebeltoft Folketidende er fra 1926 og udkommer i et oplag på 15.680 (2016). Djursland Posten har redaktion i Grenaa og hele Djursland som aftagere af oplaget på 41.046. Begge ugeaviser var frem til juni 2017 ejet af Jysk Fynske Medier, men er nu ejet af Politikens Lokalaviser.

Molsportalen.dk er siden 2006 blevet drevet af Borgerforeningen Mols.

Radio Rønde – Syddjurs Lokalradiofyldte 30 år i august 2017; Radio Djursland har sendt fra Grenaa til både Norddjurs og Syddjurs siden 2003.

Syddjurs dækkes regionalt af DR P4 Østjylland, TV2 ØSTJYLLAND samt Århus Stiftstidende og Randers Amtsavis.

Historisk havde Mols eget dagblad, Ebeltoft Avis, fra 1872 til 1919, hvor den blev en aflægger af Grenaa Folketidende. Ebeltoft Aftenblad forsøgte sig 1919‑24, men molboerne foretrak dagbladene fra Randers og Aarhus.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Syddjurs Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Medier