Den store politistation på Stationsvej i Holstebro er hovedstation for Midt- og Vestjyllands Politi, som dækker en af Danmarks 12 politikredse. De blev oprettet i forbindelse med den politi- og domstolsreform, der trådte i kraft 1. januar 2007. Begrundelsen for at reducere de tidligere 54 politikredse til 12 var at skabe mere effektive enheder.

Midt- og Vestjyllands Politi havde i 2018 samlet ca. 650 ansatte og dækkede et område på næsten 10.000 km2. Kredsen omfatter Ikast-Brande, Silkeborg, Ringkøbing-Skjern, Herning, Holstebro, Viborg, Skive, Lemvig, Struer, Thisted og Morsø Kommuner, svarende til en samlet befolkning på ca. 600.000.

Før reformen havde området i alt 21 politistationer (ult. 2006). Ved udgangen af 2018 var antallet ifølge Rigspolitiet reduceret til 11. Det indebar bl.a., at byerne Hvide Sande og Struer ikke længere havde egen politistation.

Midt- og Vestjyllands Politi dækker tre retskredse: Retten i Holstebro, Retten i Herning og Retten i Viborg. Retten i Holstebro ligger også på Stationsvej og er byret for Holstebro, Lemvig, Morsø, Struer og Thisted Kommuner.

Videre læsning

Læs mere om offentlig administration, uddannelse samt social og sundhedsvæsen i Holstebro Kommune

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked