Milesten
.
Milesten
.
Milesten set mod Roskilde
.

Faktaboks

Kommune
Glostrup Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
312921
Sted- og lokalitetsnummer
020204-23
Anlæg
Milepæl/-sten, Nyere tid (dateret 1746 e.Kr. - 1766 e.Kr.)

Original fredningstekst

Milesten af typen keglestub med kehl på keglen. Milestenen står på et granitfundament, der er 18x63x63 cm. Højden på milestenen med fundament er 123 cm. På forsiden ud mod vejen er en inskription med kongekrone og Frederik d. 5´s monogram samt tallet ”1 ½”. Stenen angiver 1½ mil fra København på strækningen København-Roskilde.

Undersøgelseshistorie

2014
Registreringsprojekt/milesten - KulturstyrelsenMilesten af typen Keglestub med kehl på keglen Stenen står udfor Glostrup Kirke, på strækningen København-Roskilde. Milestenen, som er fremstillet i lysegrå granit med sorte nister, er i god stand. Påskrift: F 5 1½ Mål: 7 88 31 45 2,5 Omgivelser: Omgivet af cirkelformet bøgehæk.
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kulturstyrelsen

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links