stenen set fra syd
.
stenen set fra syd
.
stenen set fra syd
.

Faktaboks

Kommune
Sønderborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
4312130
Sted- og lokalitetsnummer
230204-88
Anlæg
Mindesmærke, Nyere tid (dateret 1872 e.Kr. - 1872 e.Kr.)

Original fredningstekst

Fr.nr. 4312:130 Mindesmærke, stormflodssten. Stenen er ca. 2 m høj, 0,5 m bred og 0,30 m dyb i tilhugget granitsten med ru overflade. Indskrift med sortmalede bogstaver er indhugget under en sortmalet linje, som markerer vandstanden: ”STORM FLODEN 13.11.1872” Inskriptionen kan som hidtil opmales i samme farve, typografi og maling.

Undersøgelseshistorie

2018
Diverse sagsbehandling - Museum SønderjyllandAfventer data
2018
Museal besigtigelse - Haderslev MuseumStormflodssten som består af en ca. 2 meter høj, 0,5 m bred og 0,30 m dyb tilhugget granitsten med ru overflade. Indskrift med sortmalede bogstaver er indhugget under en sortmalet linje, som markerer vandstanden: STORM FLODEN 13.11.1872 Historie: Stormfloden brød igennem 1872 og ødelagde mange ejendomme og to druknede.
2018
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Museum Sønderjylland
2018
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museum Sønderjylland

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links