Oversigt set fra Ø
.
Oversigt set fra Ø
.
Tekst og kontrafej på mindestenen
.

Faktaboks

Kommune
Aalborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
111315
Sted- og lokalitetsnummer
120607-25
Anlæg
Mindesmærke, Nyere tid (dateret 1800 e.Kr. - 1899 e.Kr.)

Original fredningstekst

Mindesten. Natursten, 140 x 100 cm i fladen og 155 cm høj. På siden, som vender mod Ø, ses følgende. Øverst en medaljon, 35 cm i diameter med et bronzerelief – et portræt af C. Nielsen. Relieffet er signeret af Sv. Bovin. Herunder er indhugget: LÆRER, REVISOR D B M C. NIELSEN – LINDHOLM HUS – GRUNDLÆGGER OG FORMAND FOR A/S HOVRUP OG HEDELUND PLANTAGER 1895 1952 TAKNEMMELIGE AKTIONÆRER SATTE DETTE MINDE Opstillet i vejrabat.

Undersøgelseshistorie

2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterMindesmærke
2008
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Nordjyllands Historiske Museum
2014
Museal besigtigelse - Nordjyllands Historiske MuseumI det militære øvelsesterræn i Hvorup Plantage er opsat en mindesten for grundlæggeren af Hvorup og Hedelunds Plantager, C. Nielsen. Stenen er beliggende i et skovbryn ud til Hvorup Kirkevej. Udover C. Nielsens kontrafej lyder teksten: ”Lærer - Revisor C. Nielsen, Lindholmhus. Grundlægger og formand for A/S Hvorup og Hedelunds Plantager 1985 – 1952. Taknemmelige aktionærer satte et minde.”
2015
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Nordjyllands Historiske Museum

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Se alle artikler om monumenter og mindesmærker

Læs videre om

Eksterne links