stenen set fra vest
.
stenens set fra vest
.

Faktaboks

Kommune
Kolding Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
34094
Sted- og lokalitetsnummer
170205-72
Anlæg
Mindesmærke, Nyere tid (dateret 1907 e.Kr. - 1907 e.Kr.)

Original fredningstekst

Mindesten, til minde om oberst Læsø. Stenen måler 0,9 x 0,7 m i fladen og er 1,45 m høj. På siden, som vender mod VNV, ses indhugget: OBERST LÆSSØE FALDT FOR DANMARK VED ISTED d. 25. JULI 1850 HANS LIG VAR UNGT MEN EVIGT UNGT STAAR OGSÅ HANS EFTERMÆGLE På stenens bagside står indhugget: Rejst 1907 Aksel

Undersøgelseshistorie

2010
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorAfventer data
2015
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museum Sønderjylland

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links