OS med stok - set fra Ø
.
OS - set fra Ø
.
Bagside af sten med indhuggede cirkler - set fra S
.

Faktaboks

Kommune
Fredensborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
273014
Sted- og lokalitetsnummer
010409-68
Anlæg
Mindesmærke, Nyere tid (dateret 1661 e.Kr. - 2015 e.Kr.)

Original fredningstekst

Mindesten. Firkantet tilhugget natursten med let hvælvet top. 178 x 52 cm ved grundplan, ca. 105 cm høj. Inskription med navnene Frederich Rostgaard og Conradine Revenfeld samt våbenskjold. Bagsiden er udhugget i u-form med plateau i hver side og er ornamenteret på bagsidens top med tre halvcirkler. Stenen indgår i et ca. 1 m højt stengærde.

Undersøgelseshistorie

2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, ArkæologiStor sten med inskription og figurer. Der er indhugget fra bagsiden, så stenen har en "kantet u-form". Indgår i stengærde.
2016
Museal besigtigelse - Kroppedal Museum, ArkæologiMindesten for Frederich Rostgaard og Conradine Revenfeld til Krogerup. Firkantet tilhugget natursten med let hvælvet top. 178x52 cm ved grundplan, ca. 105 cm høj. Inskription med navne og våbenskjold. Bagsiden er udhugget i u-form med et plateau/hylde i hver side og er ornamenteret på bagsidens top med tre halvcirkler. Stenen indgår i et ca. 1 m højt stengærde der omkranser Krogerup Højskoles jorde. Sten og inskription fremstår velbevaret.
2016
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, Arkæologi
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, ArkæologiFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links