Faktaboks

Kommune
Frederikshavn Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
01161
Sted- og lokalitetsnummer
100311-29
Anlæg
Mindesmærke, Historisk Tid (dateret 1067 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Meddelt til Naturstyrelsen, men ikke tinglyst: ********************************** Mindesten. Til minde om kammerherre, klitplantør T.G.C.F. Thygson. Groft tildannet, spættet grårød granitsten, firkantet grundflade, 75 x 87 cm stor og 215 cm høj. På siden som vender mod NNV, ses følgende inskkription: Thygeson (født) 1806 ? (død) 1905 På siden, som vender mod SSØ, ses følgende inskription: Kammerherre Klitplantør T. G. C. F. de Thyge som ledede Klittens Beplantning fra 1861 til 1905 En revne i stenen vurderes til at være en del af stenens struktur. Stenen er ved basen understøttet af marksten. Opstillet på en lille klit i vejkanten.

Undersøgelseshistorie

2009
Diverse sagsbehandling - Det Kulturhistoriske CentralregisterMindesten
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Nordjyllands Historiske MuseumMindesten beliggende ret op af anvist cykelrute.

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Historisk tid

Historisk tid er den overordnede betegnelse for tiden efter oldtiden, der afsluttes med vikingetiden. I modsætning til oldtiden foreligger der fra historisk tid også skriftlige kilder, der sammen med de arkæologiske kilder og alt billedmateriale bidrager til studiet af menneskets historie i Danmark i tiden efter oldtiden. Læs videre her.

Videre læsning

Se alle arikler om monumenter og mindesmærker

Læs videre om

Eksterne links