Publikum og frivillige formidlere afprøver i 2019 de gamle pløje- og såteknikker på marken ved Museumscenter Karensminde. Gården Karensminde blev i 1981 solgt til Grindsted Kommune med henblik på oprettelse af et landbrugsmuseum. Siden 1988 har museumscenteret været en afdeling for landbrugshistorie under Billund Kommunes Museer.
.

Museumscenter Karensminde har til huse i en fredet firlænget gård fra 1800-tallet, og hvor et stort antal frivillige varetager formidlingen af områdets landbrugshistorie.

1981 købte kommunen gården Karensminde på Morsbølvej i Grindsted, som med hjælp fra et stort antal frivillige er blevet indrettet til en levende museumsgård med fokus på perioden 1920‑50. Billund Kommunes Museer opstod som en fusion mellem Grindsted Museum og Vorbasse Museum i 1982, og i 1988 blev gården Museumscenter Karensminde også fusioneret med museet.

I 2017 blev museumsbygningen i Grindsted solgt, og der søges midler til opførelsen af nye udstillingsbygninger og værksteder m.m. ved Karensminde.

Videre læsning

Læs mere om Kulturhistoriske museer og kulturarv i Billund Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Kulturhistoriske museer og kulturarv