Bandet Two-Tone Chili åbnede Ærø Jazzfestival med den årlige street parade gennem Ærøskøbings gader d. 2. august 2018. Festivalen fik sin nuværende form i 1992, men initiativet går tilbage til begyndelsen af 1970’erne.
.

Musiklivet indtager en fremtrædende plads i kommunen, og der er flere musikfestivaler, hvoraf Ærø Jazzfestival i Ærøskøbing fra 1992 er den, der har de dybeste rødder. Ærø Harmonikafestival finder sted i Marstal hvert år. Foreningen Søbygaards Venner har gennem en årrække arrangeret klassiske sensommerkoncerter på Søbygaard.

Ærøs Operavenner har siden 2009 stået bag operaforestillinger i HCC Bådeværft i Marstal. Den gamle værftshal har en fin akustisk, som befordrer akustisk musik. Hallen benyttes også jævnligt til andre koncerter med forskellige arrangører, bl.a. iværksætterhuset Motorfabrikken Marstal. I 2012 fik Marstal Kirke sit 25 år gamle automatiske klokkespil udbygget til et koncertklokkespil, hvilket har affødt en omfattende interesse for klokkekoncerter. I 2020 er der tre større kor på øen, Rytmisk Kor, Østersøkoret og Ærø koret, foruden den maritimt inspirerede Marstal Småborgerlige Sangforening bestående af især søfolk, der med stort engagement synger sømandssange. På det klassiske område tiltrak de ærøske kirker og navnlig deres historiske orgler i slutningen af 1980’erne og et godt stykke ind i 1990’erne markante organister som danske Flemming Dreisig, engelske Kevin Duggan og tyske Andreas Liebig.

Ærø Musikskole sikrer, at fødekæden fortsætter, og tiltrækker hvert år 10-20 % af øens børn og unge til ugentlig musikundervisning. Hvert år i december afholdes julemarked og julekoncert i Ærøskøbing.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Ærø Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans