Egedal Musikskoles symfoniorkester EMUSO består af strygere, blæsere og klaver. Orkesteret spiller både klassiske værker og folkemusik samt musik fra film og musicals.
.

Egedal Musikskole er aktiv i det lokale musikliv og leverer mange koncerter i løbet af året. Musikskolen står bl.a. bag Musikkens Dag hvert år i april, hvor eleverne spiller koncerter. Musikskolen står også bag børnemusicals og teaterkoncerter, hvor musikskolens elever selv sætter forestillingerne op.

Ungdomsskolen og klubberne i kommunen bidrager også til musikmiljøet med bl.a. musikfestivaler, talentevents, sangskrivercamps, koncerter og musikstudieproduktion.

Ølejren Musikfestival i Ølstykke Stationsby, som blev afviklet første gang i 2017, er et privat lokalt initiativ, som støtter nye lokale talenter og tiltrækker nye navne. Slagslunde Musikfestival i august har siden 1979 præsenteret lokale bands fra folkemusik til hård rock, arrangeret af en sammenslutning af lokale kræfter. Ledøje-Smørum Musikforening står bag fire årlige koncerter med især klassisk musik. Veksø Kirke afholder jævnligt koncerter med folkemusik og anden akustisk musik.

Kulturhusene i Smørumnedre og Stenløse er i tæt samarbejde med lokale foreninger og private og lægger sale til koncerter med danske pop- og jazzkunstnere og forskellige lokale musikalske initiativer.

Egedal Kommune har siden 2016 været Spil Dansk Kommune. Foreningen Spil Dansk er stiftet af musikkens brancheforeninger til fremme af dansk musik. Der var 30 kommuner knyttet til Spil Dansk Ugen i 2018.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Egedal Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans