Klaveraften med Gustav Piekut i Faxe Kunst- og Musikforening på Vemmetofte Kloster i 2021. Foreningens repertoire er hovedsagelig klassisk og nyere kompositionsmusik, og koncerterne afholdes flere steder i kommunen, bl.a. på Vindbyholtgård ved Faxe, Kultunariet i Haslev og i Vemmetofte Klosters historiske rammer.
.

Faxe Kommune har et bredt udvalg af musikoplevelser inden for mange genrer. Faxe Musikskole, grundlagt i 1969, holder til i Haslev og Faxe. Musik skolen afholder ca. ti arrangementer om året, bl.a. Spil Dansk Ugen i oktober/november, julekoncerter og musikcafé.

På Haslev Festdage, som har eksisteret siden 2008, kan man i juni høre dansk populærmusik. Omkring 200 frivillige er tilknyttet festdagene, der besøges af over 5.000 gæster. Ensemble Storstrøm afholder løbende koncerter i kommunen, bl.a. en årlig nytårskoncert i Kultunariet i Haslev. På Gisselfeld er der hver sommer Opera i det fri med Den Kongelige Opera. Mange af kommunens kirker afholder koncerter med musik i forskellige genrer.

Faxe Kommune støtter jævnligt lokale musikarrangementer i fx Førslev og Faxe Ladeplads samt folkemusik på Møllegården i Rønnede. I 2020 slog kommunens nye spillested B&W Live dørene op i Haslev i et tidligere diskotek. Spillestedet drives af frivillige og har især rock, pop, jazz og blues på programmet.

Foreningen Visekælderen i Karise arrangerer koncerter med fokus på viser, popmusik og opera, mens foreningen Haslev Folk Club, stiftet i 1980, står bag koncerter med folkemusik på Haslev Bibliotek. I Eskilstrup ved Rønnede afholder foreningen Eskilstrup Kulsvierlaug en årlig folkemusikfestival, Kulsvier Festival, den anden weekend i juni. Festivalen blev i 2019 besøgt af over 5.000 mennesker.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Faxe Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans