Malte Ebert alias Gulddreng giver koncert på Rådhusscenen til Sommerrock i Fredericia 2017.
.

Fredericia har et rigt musikliv med mange amatørorkestre og kor. Fredericia Byorkester er byens amatørsymfoniorkester, der afholder koncerter med stor publikumstilslutning, ofte i samarbejde med byens mange kor. Herudover findes to bigbands, Fredericia Post Orkester og et aktivt bandmiljø omkring Ungdommens Hus. 6. Juli Garden er Fredericias bygarde, som deltager aktivt ved mange lejligheder i løbet af året. Fredericia Musikforening arrangerer årligt seks til otte koncerter med et afvekslende program på et højt niveau.

Der er et aktivt miljø omkring den rytmiske musikforening Tøjhuset. I Det Bruunske Pakhus, Eksercerhusetog Tøjhuset arrangeres mange koncerter, og flere foreninger som fx Fredericia Live og Foreningen EventC arrangerer større og mindre rytmiske koncerter. Herudover findes der i byen en række foreningsdrevne mindre festivaler, der bidrager til mangfoldigheden i byens musikliv, og hvor nichegenrer trækker publikum fra hele landet: Metal Magic Festival, Fredericia Blues Festival, Hardcore Festival, 6. Juli Jazz og Fredericia Garderfestival. Årets vel nok største musikalske begivenhed er Sommerrock, hvor hele midtbyen bliver fyldt af populære toner fra små og store scener.

Den Kreative Skole, kommunens kulturskole, tilbyder undervisning til kommunens børn og unge i musik, drama, billedkunst, dans og musical. I 2009 blev landets første kulturbørnehave oprettet i samarbejde med daginstitutionsområdet i kommunen. I kirkerne er der et godt kormiljø med drengekor i Christianskirken og pigekor i Trinitatis Kirke. Musiklivet ved kirkerne i Fredericia indgår meget aktivt i byens musikliv.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Fredericia Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans