Trio Vitruvi bestående af Niklas Walentin (violin), Alexander McKenzie (piano) og Jacob la Cour (cello) spillede i 2021 i KUMUS ved Fuglsang Kunstmuseum, som åbnede i 2016. I KUMUS afholder Fuglsang Musikforening og Ensemble Storstrøm også koncerter.
.

I Guldborgsund Kommune er der særlig stor opmærksomhed på talentudvikling i form af etableringen af et grundniveau, der kan medvirke til udviklingen af både musikbrugere, karrieremusikere og musiklærere. I kommunen oplever man, at en stor del af talentmassen vender tilbage efter afsluttet konservatorieuddannelse og indgår i det lokale musikliv som udøvende musikere og lærere.

I sommerhalvåret er der et rigt musikliv på torve og gader, fx et nyere tiltag som Sommersang på torvet i Nykøbing F og karnevalsoptog fra samme by til Marielyst.

Musikskolen er aktiv ved koncerter og i projekter, hvor der bl.a. samarbejdes med Kulturfabrikken, Kulturforsyningen, Guldborgsund Hallerne, Nykøbing F. Teater og bibliotekerne. Som en af de første kommuner i landet afholdt Guldborgsund »Dementdans « på torvet i Nykøbing F i 2017. Det er et projekt, hvor demente ældre borgere kom og dansede til »gammelkendte « toner, leveret af musikskolens lærerorkester.

Nykøbing Falster Revy er en vigtig del af kultur- og musiklivet i kommunen. I kommunalt regi blev der 2019- 20 etableret en revyskole med afsæt i den lange revytradition.

Det stilistiske udbud af musik i området er bredt. Ud over bl.a. underholdningsmusik og kompositionsmusik har jazzmusikken fået en renæssance, bl.a. med koncerter i foreningsregi. Det klassiske professionelle Ensemble Storstrøm har gennem mange år været en stor del af det klassiske musikliv, og Copenhagen Phil, der er Sjællands og Lolland-Falsters symfoniorkester, spiller i Guldborgsund Hallerne, bl.a. i samarbejde med andre kunstnere, folkeskolerne og musikskolen. Fuglsang Musikforening arrangerer klassiske koncerter på herregården Fuglsang, hvor koncertsalen KUMUS blev indviet i 2016. Af andre musiktilbud kan nævnes Sakskøbing Tambourkorps og Brass Band, der blev grundlagt i 1961.

I 2020 fik STARS i Vordingborg status som regionalt spillested for både Sydsjælland og Lolland-Falster. Her afholdes ca. 100 koncerter om året.

Foreningen Fru P’s Musikverden har siden 2017 arrangeret udendørskoncerter med titler som Den store havefest og Musik under åben himmel i samarbejde med Guldborgsund Kommune og erhvervs- og cityforeningen Vores Nykøbing. Musiklivet i kirkerne trives, og der er flere kor og mange koncerter. Sakskøbing Kirke stod i 2020 i spidsen for et stort korarrangement med 120 sangere op til jul. På grund af restriktioner i forbindelse med coronaepidemien blev koncerterne afholdt 12 steder under åben himmel.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Guldborgsund Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans