I 2016 spillede Horsens Big Band til Uldum Gademusik Festival, der har omkring 3.000 besøgende og ca. 1.000 kunstnere og gøglere fra ind- og udland som optrædende.
.

Musiklivet i Hedensted Kommune er i høj grad båret af frivillige kræfter i foreningslivet og lokalrådene. Det gælder Spejderorkesteret i Hedensted, Juelsminde Pigegarde og Juelsminde Musikforening. Juelsmindes jazzklub, Sea-Side Club, arrangerer hvert år »Jazz på havnen« i Juelsminde. Der er ikke mange spillesteder, men der arrangeres koncerter i kirker og forskellige multisale. På det lille spillested Rytmeloftet, der er indrettet på et gammelt hønseloft, afholdes koncerter med hovedvægten på jazz.

Af større årlige begivenheder kan nævnes Uldum Gademusik Festival, som siden 1996 har præsenteret musik og musikere fra hele verden, amatører såvel som professionelle, med udgangspunkt i folkemusikken. I 2018 var der ca. 1.000 optrædende på 17 scener.

Palsgaard Sommerspil er en amatørteaterforening hjemmehørende på herregården Palsgård ved Juelsminde. Foreningen har hver sommer siden 1972 inviteret publikum til friluftsscenen i Palsgaard Slotspark, en af landets største herregårdsparker. Gennem årene har foreningen opført forestillinger af meget forskellig art, bl.a. The Sound of Music, Mød mig på Cassiopeia, Les Misérables, Grease, Atlantis og Chess.

Countrysanger Ester Brohus er fra kommunen og stadig bosiddende her. Henrik Jansberg, en af landets unge toneangivende folkemusikviolinister, er også fra området.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Hedensted Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans