På Kulturfestivalen i 2017 kunne man høre Romaorkestret, Rumænsk Synge- og Dansegruppe og sangerinden Natasja Lee Dickinson, hvis kunstneriske udtryk er inspireret af hjemløse. Festivalen er arrangeret af Multikulturelt Forum og blev afholdt første gang i 1998.
.
Det helsingørbaserede showkor Læderhalsene blev stiftet i 1991 af Søren Launbjerg. Her optræder koret ved en koncert i Kulturværftet i november 2017.
.

Nordøstsjællands største kommune har en lang række tilbud inden for musikområdet. Især Helsingør har tradition for et levende musikliv. I 1989 åbnede Toldkammeret i Helsingør som kommunalt drevet spillested for primært rock, pop og jazz og etablerede sig hurtigt som et af de væsentligste spillesteder i regionen. Helsingørs prestigeprojekt, Kulturværftet, er blevet et regionalt fyrtårn for rytmisk musik, og på de to scener optræder både danske og internationale kunstnere. Kulturværftet står bag en udendørs koncert på havnefronten med internationale pop- og rocknavne i juni, Fest på Kajen i august med dansk poprock, CLICK Festival i maj med eksperimenterende elektroniske udtryk samt Knejpe Festival i oktober, hvor sømandsmusikken er i fokus.

Helsingør Jazzfestival i forsommeren, initieret og finansieret af det lokale erhvervsliv, koncentrerer sig primært om gratis udendørskoncerter med amatørbands i dixielandgenren. Det rustikke Musikhuset Elværket, der åbnede i 1991, tilbyder øvelokaler og koncertmuligheder for unge, lokale bands og står bag en festival i august. Hulerock i Haandværkeren præsenterer rockkoncerter.

Hornbæk Jazzklub afholder koncerter med førende danske jazzmusikere, og den italienske restaurant Café Divino i Espergærde præsenterer intime akustiske koncerter.

Musikundervisning varetages af Helsingør Musikskole, som også tilbyder særlig talentfulde unge uddannelsen Musikalsk Grundkursus. Helsingør er desuden hjemsted for kammerkor, børnekor, kvindekor, gospelkor og sågar et shantykor med fokus på gamle sømandssange. Korkoncerter finder jævnligt sted i Helsingør Domkirke.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Helsingør Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans