Kulturhus Gimle i Føllenslev har til huse i et tidligere forsamlingshus fra 1943. Siden 1990 har huset dannet rammen om musik, børne- og voksenteater, dokumentarfilm, cirkus, danseskole, kulturdialoger og andre kulturaktiviteter.
.

Musiklivet i Kalundborg Kommune er fordelt over hele kommunen og er drevet af foreninger samt kommunale og private aktører. Der er tre honorarstøttede rytmiske spillesteder med vidt forskellig genreprofil: Musik caféen – Den Gamle Biograf i Gørlev og Kulturhus Gimle i Føllenslev med et bredt udvalg af genrer, mens Kalundborg Blues og Jazzclub holder til i Kalundborg.

Større koncerter afholdes i kommunens kultur og idrætshaller samt udendørs. Siden år 2000 har lokale idrætsforeninger i august afholdt musikfestivalen Kalundborg Rocker. I kommunens kirker og i Musisk Skole arrangeres koncerter med klassisk musik.

Musisk Skole Kalundborg tilbyder undervisning i musik, dans og animation primært for børn og unge i alderen 025 år. Der undervises på alle niveauer, og forskoleområdet prioriteres højt med særligt fokus på undervisning i daginstitutioner. Musisk Skole har en lang tradition med børne og ungdomskor og en talentlinje.

Projektet Den Kulturelle Rygsæk bidrager til at præsentere professionel formidling af kunst og kultur i skolen, så alle børn i kommunen bliver udrustet med en kulturel bagage.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Kalundborg Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans