Det regionale spillested Godset, der blev etableret i 2001, bruger tre gamle togvogne som backstagelokale. Her slapper nogle medlemmer fra gruppen Baryl af. Ud over koncertlokale til 700 stående eller 350 siddende tilskuere stilles øvelokaler og et elektronisk øvelokale til rådighed for den rytmiske musik.
.

I Kolding Kommune er der tradition for et rigt og aktivt musikmiljø for både professionelle og amatører. Der eksisterer mere end 20 amatørkor, og det betyder, at der synges meget i hele kommunen. I Kolding ligger spillestedet Godset, der i 2011 blev kåret som landets bedste spillested af såvel udøvende kunstnere som publikum. Et stærkt jazzmiljø organiseret under Jazz6000 og Jazz i Trekanten i samarbejde med private spillesteder og Godset er med til at skabe et rigt jazzmiljø for unge og voksne. Foreningen MusikKolding koordinerer musikarrangementer i kommunen.

Kulturskolen Kolding og MGK-Syd underviser mere end 1.700 elever, der spiller klassisk, rytmisk, folkemusik, elektronisk musik m.m. og leverer mere end 300 koncerter og arrangementer om året. Af kendte musikprofiler fra Kolding Kommune kan nævnes sangeren Stig Rossen og popgruppen Me & My, som består af søstrene Susanne og Pernille Georgi. Gruppen fik sit gennembrud i 1995 med sangen »Dub-I-Dub«, der solgte 1 mio. eksemplarer på verdensplan. Gustav Piekut, en af landets lovende unge pianister, kommer også fra kommunen.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Kolding Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans