På Vig Festival i 2019 optrådte skuespiller og sanger Rasmus Bjerg med et John Mogensen- show. Den populære festival, der er målrettet hele familien, samlede samme år 19.000 gæster og frivillige. Flere festivaler arrangeres af idrætsorganisationer som en måde at skaffe indtægter på og er et eksempel på de mange samarbejder mellem kultur og idræt, hvilket også gælder Vig Festival.
.

Odsherred Kommune er festivalland om sommeren. Ud over Vig Festival, der er blevet afholdt siden 1996, og som med ca. 19.000 gæster i 2019 rager højt op over de andre, er der Nakke Festival med fokus på alternativ musik, Nykøbing/Rørvig Jazzfestival og Asgård Rock Festival. Odsherreds Kammermusikfestival er det klassiske fyrtårn med et program på internationalt niveau, mens Odsherred Kirkemusikfestival hvert år står bag 10‑15 koncerter i oktober. Honky Tonk Musikfest afholdes den første lørdag i september på værtshuse, restauranter m.m. i Nykøbing S.

Om vinteren er der tre primære aktører: Kulturhuset Pakhuset i Nykøbing S, som har et tætpakket program, der rækker fra amatører og fællessang til professionelle navne, Musikforeningen Drauget, der koncentrerer sig om jazz og folkemusik, og foreningen Musik i Asnæs, der står bag fem klassiske koncerter om året. På amatørsiden er Odsherred hjem for 16 amatørkor for voksne, og der afholdes flere årlige kortræf.

Odsherred Musikskole har eget hus i Asnæs og lokaler på skolerne i Højby og Nykøbing S. Særligt slagtøjsafdelingen gør opmærksom på sig selv med ensemblet North West Percussion. Den Rytmiske Højskole ligger i Jyderup ved Vig og er en folkehøjskole grundlagt i 1991 med fokus på rytmisk musik, elektronisk musik, lydproduktion, sangskrivning og performance i musikken. Med faciliteter som lydstudier, koncertsal og øvelokaler udbydes to lange kurser om året og fire sommerkurser.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Odsherred Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans