Foreningen Opera i Rebild har siden 2001 arrangeret opera under åben himmel i Rebild Bakker. Hvert år har sit eget tema. I 2015 var temaet »Kærlighed på Grænsen«, hvor bl.a. den danske mezzosopran Andrea Pellegrini optrådte.
.

Rebild Kommune har en levende folkemusiktradition med rødder i egnens historie. Traditionen er levendegjort gennem spillemænd som Jens Frederiksen og Otto Trads. I 1951 tog spillemanden Evald Thomsen og skovløber Emil Blicher initiativ til etablering af et Spillemands- Jagt og Skovbrugsmuseum. Det har fortsat til huse ved indgangen til Rebild Bakker; siden 2017 under navnet Museum Rebild. Da folkemusikken i 1970’erne blev »moderne« igen, førte det til en stigende interesse for museets aktiviteter og den særlige lokale spillestil. Særlig stor interesse var der omkring spillemanden Evald Thomsen og folkevisesangeren Ingeborg Munch.

Ud over den stærke folkemusiktradition rummer kommunen også en række levende koncertscener med andre genrer på plakaten. Særlig aktive er STUBhuset i Støvring, KulturStationen i Skørping, KulturMøllen Bælum og Kig Ind i Nørager, hvor arrangementerne både er baserede på besøg af kunstnere udefra og på lokale aktører samt kor og musikforeninger for både rytmisk og klassisk musik.

Ved Strukturreformen i 2007 blev tre lokale musikskoler lagt sammen til Rebild Kulturskole. Skolen har et fuldt udbygget marimbaorkester, Marimbas, som med et højt koncertniveau repræsenterer kommunen både lokalt, nationalt og internationalt. Flere kendte musikpersonligheder har valgt at slå sig ned i kommunen, fx popduoen Souvenirs (Sofie Bonde og Nils Torp). Hvert år finder en række større arrangementer sted, fx de to rytmiske musikfestivaler Guldbækfestival ved Guldbæk og AFTRYK Festival ved Bælum Mølle. I august afholdes Opera i Rebild, hvor Aalborg Symfoniorkester, Den Jyske Operas kor og internationale solister samler et stort publikum under åben himmel på markedspladsen ved Nationalparken i Rebild.

Videre læsning

Læs mere om Kultur i Rebild Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans