Fra juni til august er der hver tirsdag picnickoncerter i kommunen. Ved de sidste koncerter var der fyldt op i Gryden og på de omkransende volde ved Korsør Fæstning. Selv kanonerne i forgrunden var besat af legende børn.
.

Slagelse Kommune har et rigt musikliv og adskillige spillesteder. I Slagelse er der over 100 koncerter om året i Slagelse Musikhus, der blev indviet i 1995, og i musikhusets lille spillested, Badeanstalten, fra år 2000. Derudover lægger Slagelse Teater rum til flere koncerter. Udbuddet er bredt fra børnemusikfestivaler til pop- og rockorkestre og lokale bands. Slagelse Musikhus og Badeanstalten har stort fokus på de unge i området og holder en række arrangementer, fx jam- aftner og NY STRØM-koncerter for, med og af unge. I midten af 1980’erne var der også koncerter på café Ratata i Sct. Mikkelsgade, på børnehaveseminariet og på værtshuset Den Høje Stue. Også på Slagelse Gymnasium blev der, før Slagelse Musikhus åbnede, afholdt koncerter med store navne som Sneakers, Gnags og Jethro Tull.

I Korsør er Korsør Festival på Fæstningen blevet afholdt siden 1975 med lokale orkestre. Festivalen, gode øvelokaler og et stort engagement fra det daværende Korsør Medborgerhus, som var Korsør Amatør Musikforenings hjemmebane, gjorde, at der en overgang i 1980’erne var mindst 22 orkestre i byen. Koncerter i byen afholdes på Korsør Kulturhus, på Kunsthal Kongegaarden og på Musholm – Ferie, Sport & Konference.

I Skælskør er der jævnligt koncerter i Kosmorama, som også rummer den lokale biograf. I kulturhuset Det Røde Pakhus har forskellige lokale koncertarrangører stået bag koncerter siden 2013. Også kommunens kirker afholder koncerter med fx jazz, højskolesange og kor. I de tre gamle købstæder, Slagelse, Skælskør og Korsør, er der tradition for gratis udendørs picnickoncerter sommeren igennem.

I perioden 2011‑18 boede sangeren Michael Falch i et bondehus mellem Korsør og Skælskør. Rocksangeren Mike Tramp flyttede i 2012 tilbage til Skælskørområdet. Operasanger Sofie Elkjær Jensen og melodigrandprixsangerne Kirsten Siggaard og Simone Egeriis Sahin kommer alle fra kommunen.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Slagelse Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans