Kulturcafé Ludvig i Sorø i foråret 2020, hvor kvindebandet Gasoline er på scenen og spiller Gasolin’-sange. Coverbandet Gasoline blev dannet i 2003 af Line Münster-Swendsen vokal, Lisbeth Rysgaard guitar, Birgitte Bjørn leadguitar, Annette Bork på bas og Ditte Brodde på trommer.
.

Sorø Kommune har to faste spillesteder: Vesthhuset, der åbnede i 2011, hvor især viser og dansk populærmusik spilles, og Kulturcafé Ludvig med fortrinsvis rytmisk musik. Ludvig er også scenen, hvor byens unge mødes til jamaftener. Kommunens kirker præsenterer et varieret koncertprogram med både klassiske og rytmiske koncerter.

Der afholdes to sommermusikfestivaler i kommunen. Sorø Jazz, der siden 2013 har manifesteret sig som en seriøs jazzfestival, og Klassisk i Sorø fra 1974, der med snart 50 år på bagen er en etableret klassisk musikfestival, der både præsenterer ny og gammel musik.

Sorø har en lang række kor, hvoraf det bedst kendte er Chorus Soranus, der opstod omkring klosterkirken i 1967, og som i dag er et selvstændigt voksenkor med ca. 70 deltagere og et højt kunstnerisk ambitionsniveau. Sorø Musiske Skole underviser på alle skoler i kommunen og tilbyder en mangfoldighed af undervisning, der også omfatter kunst-, teater- og animationslinjer.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Sorø Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans