Gadekærskoncerterne er blevet en tradition i Vallensbæk Landsby med den særlige kvalitet, at amatører optræder sammen med professionelle ved en årlig udendørskoncert. Ved koncerten i 2018 optrådte bl.a. Johannes Nymark (billedet) og Silas Holst sammen med Vallensbæk Kirkes Kor og lokale musikere.
.

Vallensbæk Kultur- & Borgerhus har en mindre scene, hvor der er flere arrangementer i løbet af året. Vallensbæk Kommune har ikke et egentligt spillested, men i samarbejde med Vallensbæk Kirke bliver der årligt arrangeret en større gratis udendørs koncert, Gadekærskoncerten, i Vallensbæk Landsby, hvor danske sangere og entertainere, akkompagneret af lokale musikere og et stort kor, underholder med nye udgaver af pop-, jazz- og soulklassikere.

Vallensbæk Musikskole er en aktiv koncertarrangør i kommunen og en meget synlig kulturinstitution i lokalmiljøet.

Vallensbæk Kirke og Helligtrekongers Kirke arrangerer foredrag med musikalsk indhold og orgelkoncerter og andre koncerter med klassisk musik, ligesom der afholdes sangeftermiddage og koncerter med Vallensbæk Kirkes Kor og Vallensbæk Kirkes Ungdomskor.

En stor del af den danske punkscene i slutningen af 1970’erne havde sit udspring i den københavnske Vestegn, og mange af den tids toneangivende grupper og enkeltpersoner begyndte deres oprør i Vallensbæk.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Vallensbæk Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans