Varde Garden spiller i forbindelse med Late Night i Varde i 2018, der var arrangeret af handelsstandsforeningen. Siden grundlæggelsen i 1963 har Varde Garden optrådt i både ind- og udland. Der er ca. 55 medlemmer af garden og 30 aspiranter i alderen 10‑20 år, som modtager undervisning i musik, dans og march.
.

I Varde Kommune er der en stærk tradition for korsang, der omfatter både blandede kor, gospelkor og mandskor. På et tidspunkt var der ikke mindre end tre mandskor i Varde. På orkesterfronten er det fra gammel tid Varde Garden og Varde Blæseorkester, der har gjort sig gældende.

Musikskolerne, som ved Strukturreformen i 2007 blev til Musik & Billedskolen, er oprettet i perioden 1981‑84. Musikskolerne havde med hver deres profil understøttet musik- og kulturlivet i de fem gamle kommuner, og den sammenlagte Musik & Billedskolen er fortsat en væsentlig dynamo i Varde Kommune. Musik & Billedskolens elever er aktive som både sangere, musikere og unge kapelmestre i forhold til forestillinger i de lokale teaterforeninger: 7-kanten, HATS og Drabanterne. Også når Varde Gymnasium sætter den årlige musicalforestilling op, er det de unge, der svinger dirigentstokken.

I Ølgod er det Kulturdageforeningen, som siden 1990 har afholdt klassiske koncerter og balletforestillinger af høj klasse. Samtidig har foreningen arbejdet for, at der nu står et nyt Steinway koncertflygel i Kulturhuset i Ølgod.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Varde Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans