Kulturkaravanen, Hvalsø Musikforening inviterede til udendørs koncert i juni 2021 foran biblioteket i Hvalsø. Musikken, der var en fusion af argentinsk tango og nordisk jazz, blev leveret af The Tangofied Ensemble.
.

Kulturkaravanen, Hvalsø Musikforening blev etableret i 1986 og arrangerer koncerter i Hvalsø Kulturhus. Foreningen har en lang historie i Kirke Hvalsø og er en vigtig del af det lokale musik- og kulturliv. Den årlige Hvalsø Kulturnat har også tradition for et rigt musikprogram. Kulturkaravanen, Hvalsø Musikforening indgik i 2017 i bysamarbejdet Vores Hvalsø, der samler kræfterne om byudvikling.

Lejre Musik- og Billedskole underviser mange forskellige steder i kommunen og har et bredt og alsidigt tilbud til borgerne. Ledreborg har sat mange store velbesøgte klassiske koncerter op, som også er blevet transmitteret på landsdækkende tv.

Hvalsøspillemændene havde deres virke i daværende Lejre Kommune i 1970’erne med musiker Anders Roland og musiker og filminstruktør Steen Rasmussen som ankerpersoner. Hvalsø Folkedansere blev stiftet i 1951 og kunne i 2021 fejre deres 70-års fødselsdag. Den verdensberømte jazzbassist Niels-Henning Ørsted Pedersen, også kendt som NHØP, er født og begravet i Osted.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Lejre Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans