Fenja optræder på Grønnegades Kaserne Kulturcenter i juli 2021. Den tidligere Gardehusarkaserne blev overtaget af Næstved Kommune i 1978, og i 2002 stod det nye kulturhus færdigt. Kulturcenteret omfatter scener, grafisk værksted og galleri, egnsteater, talentskole, børnekulturhus og værksteder samt café omgivet af store udendørs arealer.
.

Næstved Kommune er en ambitiøs musikkommune, der drømmer om at blive Sjællands kulturelle hovedstad. Fødekæden strækker sig fra Musikskolen, der arrangerer koncerter og samarbejder med folkeskolerne om instrumentalundervisning af hele klasser, til Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester. Det største musikformidlingsprojekt er OrkesterMester, der søger at skabe skoleorkestre på kommunens skoler. Den klassiske musik varetages af Næstved Symfonietta og Midtsjællands Kammerorkester.

Næstved Musikforening, der blev stiftet i 1941, står bag 8‑10 klassiske og lettere rytmiske koncerter om året, mens Næstved Early Music Festival – NEMF arrangerer koncerter med kompositionsmusik fra middelalderen, renæssancen og barokken. HICSUM, Herlufsholm International Chamber Music Festival, afholder kammermusikkoncerter med primært wienerklassik på programmet.

På det rytmiske område er Grønnegades Kaserne Kulturcenter arrangør af en del populære koncerter, mens Arena Næstved anvendes til de helt store arrangementer med mange tilskuere. Musikforeningen Vershuset holder til på Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

Koncerter af forskelligt tilsnit, såvel klassiske som jazz, kan også opleves på den tidligere herregård Rønnebæksholm. I multihuset Sydpolen på Kobberbakkeskolen i det sydlige Næstved afholdes flere større koncerter hvert år. Biografen og Rejseladen i Glumsø samt Kulturladen i Fuglebjerg lægger ligeledes rum til koncerter i forskellige genrer.

Næstved har to musicalgrupper: Sceptor og Musikteater Næstved. Desuden er der mange kor i kommunen inden for alle genrer. Korene samarbejder om en stor koncert i Næstved Arena, der afholdes hvert efterår med deltagelse af ca. 400 sangere.

Spillemandsmusikken udfolder sig i Folkemusikhuset i Fensmark, hvor bl.a. gruppen De Dysted Spillefolk holder til. Gruppen, der består af mere end 30 musikere, blev grundlagt i 1975. Folkemusikhuset rummer også et meget aktivt amatørteater. Folkedansen dyrkes i Næstved Folkedanser Forening, Everdrup Folkedansere, Fuglebjerg Folkedansere, Tybjerg og Omegns Folkedansere samt i Sct. Jørgens Folkedanserforening.

Endelig har Næstved et par store orkestre, bl.a. Næstved Byorkester, som har tre undergrupper: Tyrolerorkestret, Bigband og Glasorkestret. Der er to brassbands i kommunen: Chapean Brass Band og Gefion.

Komponisten Johan Adam Krygell, der er kendt for sine romantiske orgelkompositioner fra slutningen af 1800-tallet, er fra Næstved. Komponisten og kapelmesteren Svenn Skipper, der siden 1979 har været orkesterleder på teateropsætninger og musicals, kommer også fra Næstved.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Næstved Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans