Cellist Jacob Shaw og violinist Roberta Verna spillede i juni 2021 en klassisk koncert på en mark ved Stevns. Jacob Shaw er leder af Scandinavian Cello School, der ligger mellem Rødvig og Lund på Stevns. Skolen afholder bl.a. koncerter på uvante steder til inspiration for undervisningen.
.

På Stevns findes et spillested, der er kendt for sin lille størrelse, men store lyd, nemlig Kulturforeningen Spilledåsen oprettet i 1994. Spilledåsen holder til i Snurretoppen, der er en biograf og et kulturhus i Algade i Store Heddinge. Her bookes kunstnere til at spille koncerter i et småt og intimt miljø. I det nedlagte Boesdal Kalkbrud har der været afholdt en række festivaler og performances i den 60 m brede og 20 m høje Pyramide, der er et tidligere kalklager.

Stevns Musikskole i Store Heddinge tilbyder instrumentundervisning samt undervisning i moderne musikproduktion og sangskrivning, bl.a. kan man indspille sange i musikskolens professionelle studie. Gennem projektet Den Kulturelle Rygsæk, der præsenterer kulturelle tilbud, stifter kommunens folke- og friskoleelever bl.a. bekendtskab med professionel musik i en tidlig alder.

Musikeren Tim Schou er vokset op på Stevns, hvortil han finder tilbage for at lave sine Schoucamps, hvor fans kommer og spiller med. Der er tre store kor i kommunen, bl.a. i Store Heddinge og gospelkoret Fairplay Gospel & Soul i Hårlev Kirke, dannet i 2018.

Ved Lund sydvest for Rødvig har Scandinavian Cello School, der blev grundlagt i 2016, slået sig ned. Skolen søges af nogle af de største europæiske talenter inden for klassisk cellomusik. Her øver de, afholder masterclasses og tager ud for at spille for både mennesker og køer.

Stevns Folkedansere danser flere gange om ugen og har været vært for store folkedansertræf.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Stevns Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans