Aarhus Symfoniorkester med chefdirigent Marc Soustrot i 2017, hvor man fejrede tiårsjubilæet for indvielsen af Symfonisk Sal, orkesterets faste koncertsal i Musikhuset Aarhus.
.

Musikhuset Aarhus blev efter mange års diskussioner indviet i 1982 på den centrale kaserneplads lige ved Aarhus Rådhus. Frem til første spadestik var der protester, men i dag er huset et skattet kulturelt forsamlingshus med et besøgstal og et arrangementsniveau, der gør Musikhuset Aarhus til Nordens største koncerthus. Og alle bekymringer om, at det var et finkulturelt projekt, er gjort til skamme. I dag kan der være klassisk avantgardemusik i Kammermusiksalen samtidig med en symfonikoncert i Symfonisk Sal, rockmusik i Rytmisk Sal, standup i Filurens Teatersal, nordisk jazz i Lille Sal og popmusik eller musical i Store Sal – samtidig. Det er ikke ualmindeligt, at der er mere end 4.000 ennesker i Musikhuset Aarhus på en hverdagsaften. I forbindelse med en udvidelse af musikhuset i 2007 blev der skabt plads til Det Jyske Musikkonservatorium og Symfonisk og Rytmisk Sal. 300‑400 unge studerende giver således liv både inden for og uden for konservatoriets mure.

Den Jyske Opera har også til huse i Musikhuset Aarhus.

Musikhuset består dels af Kjaer & Richters oprindelige bygning med en koncertsal og foyer med glasfacade til tre sider, dels af en tilbygning udført i perioden 2005‑08 ved C.F. Møller Architects, som fordoblede Musikhusets areal. Således huser Musikhuset nu, ud over en række større og mindre koncertsale, også Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Symfoniorkester, Teaterhuset Filuren og Den Jyske Opera.

Musikhuset Aarhus tegnet af Kjaer & Richter blev indviet i 1982 med den indbydende glasfacade, der åbner sig mod byen. Med udvidelsen i 2007 tegnet af C.F. Møller Architects blev Musikhuset Aarhus det største koncerthus i Norden.

.

Videre læsning

Læs mere om Teater og film i Aarhus Kommune

Læs mere om Musik og dans i Aarhus Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans