Musikhuset Esbjerg med de karakteristiske søjler, der skaber en lys og luftig foyer, er tegnet af Jørn og Jan Utzon. Siden åbningen i 1997 har byen taget huset til sig, og de fire sale, mødelokalet og foyeren anvendes til musik, teater og konferencer.
.

Musikhuset Esbjerg, der åbnede i 1997 efter mere end ti års tilløb og mange genvordigheder, særligt om husets placering, er en erhvervsdrivende fond, hvis primære formål er at præsentere et bredt kulturudbud af høj kvalitet. Det er Sydvestjyllands største kulturhus og danner årligt ramme om mere end 200 koncerter, teaterforestillinger, musicals, operaer, standupshows, gratisarrangementer mv.

Musikhuset Esbjerg har et tæt samarbejde med foreningen Teater- og Musikhusvennerne om at sammensætte husets scenekunstneriske repertoire. Musikhuset har ingen egenproduktioner, men viser forestillinger fra bl.a. Det Kongelige Teater, Folketeatret og Den Jyske Opera. Desuden laver Den Ny Opera, der siden grundlæggelsen i 1999 har haft til huse i Musikhuset Esbjerg, hvert år flere opsætninger her.

Hvert år har Musikhuset Esbjerg i omegnen af 70.000 betalende gæster til kulturarrangementer, mens ca. 30.000 deltager i konferencer, møder, mv. Omsætningen er på godt 30 mio. kr. Esbjerg Kommune yder driftsstøtte på ca. 6 mio. kr. Bygningen omfatter fire sale, et mødelokale, et stort foyerområde, der fungerer som et overdækket torv, og en café.

Musikhuset er bygget sammen med Esbjerg Kunstmuseum og er beliggende i Byparken, der er det centrale bindeled mellem by og havn. Huset er tegnet af Jørn Utzon og hans søn Jan, og det ydre er inspireret af de mayaindianske templer i Mexico.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Esbjerg Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans