Nibe Festival er Nordjyllands største musikfestival og finder sted i Skalskoven hvert år i begyndelsen af juli. På billedet annoncerer festivalens konferencier Jonny Hefty i 2017, at Suspekt går på scenen til en overraskelseskoncert på det lidt våde campingområde.
.
Koncert med Christian Hjelm på Nibe Festival i 2013.
.

Nibe Festival, også kendt som Den Lille Fede, begyndte i 1985 som en endagsfestival på Dyrskuepladsen i Nibe. Siden er den vokset til Nordjyllands største musikfestival. Ideen til festivalen kom fra Torben Jakobsen, der hurtigt fik opbakning fra den nuværende festivalleder Peter Møller Madsen og vennerne fra kollektiverne Aktiv og Driv, der tilsammen gik under navnet The Weasels. Fra 1989 blev festivalen udvidet til to dage, og allerede året efter blev den udvidet til tre. I 1999 flyttede festivalen til Skalskoven, hvor den stadig holder til og varer i fire dage.

Festivalen byder på blandet musik, men mest pop og rock. Ud over musikken er festivalen et samlingspunkt og et fællesskab for de besøgende og for festivalens omkring 4.000 frivillige, det såkaldte Nibe Crew. Overskuddet fra festivalen doneres til kulturlivet i Nordjylland. Den lokale kunstner Thorvald Odgaard er ophavsmand til festivalens logo med den lille gris og kælenavnet Den Lille Fede. Inspirationen kom fra et kalkmaleri af en gris i Nibe Kirke, og da Odgaard var medlem af kunstnergruppen Sæhrimner, opkaldt efter grisen i den nordiske mytologi, opstod ideen til både logo og kælenavn.

Videre læsning

Læs mere om Musik i Aalborg Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans